Sunday, March 22, 2015

ទទួលទាន​អាហារ​ឆ្អែត​ត្រឹម​2​ពេល​ក្នុង​1​ថ្ងៃ​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​អ្នក​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម

ប្រភពមកពី កោះសន្តិភាព
ក្រុម​អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ​ប្រទេស​ឆែក​បាន​អះអាង​ថា ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ឆ្លែ​ត​ៗ​ត្រឹមតែ​២​ពេល​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​គឺ​ពេល​ព្រឹក​និង​ពេល​ថ្ងៃត្រង់​ផ្តល់​ផល​ល្អ​ដល់​អ្នក​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​-២​ដោយ​វា​អាច​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ការ​ឡើង​ទម្ងន់​និង​កម្រិត​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ។
នៅ​ក្នុង​ការ​ពិសោធ​លើ​អ្នក​ស្ម័គ្រ​ចិត្តជា​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​-២​ចំនួន​៥៤​នាក់​វ័យ​ពី​៣០​ទៅ​៧០​ឆ្នាំ​រយៈពេល​១២​ស​ប្តា​ហ៍​បាន​រក​ឃើញ​ថា ក្រុម​B2​ដែល​ទទួលទាន​អាហារ​ឆ្អែត​ខ្លាំង​២​ដង​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​គឺ​ចន្លោះ​ពី​ម៉ោង​៦​ទៅ​ម៉ោង​១០​និង​ចន្លោះ​ពី​ម៉ោង​១២​ទៅ​ម៉ោង​៤​រសៀល​ចុះ​ទម្ងន់​ខ្លួន​ជា​មធ្យម​១,៤​គីឡូក្រាម​ធៀប​ទៅ​នឹង​ក្រុម A6 ដែល​ទទួលទាន​អាហារ​៦​ដង​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ ។ ឯ​ទំហំ​ចង្កេះ​វិញ​ក្រុម B2​បាន​ថយ​ចុះ​ប្រហែលជា​៤​សង់ទីម៉ែត្រ ។
វេជ្ជបណ្ឌិត Hana Kahleova អ្នកដឹកនាំ​ការ​ស្រាវជ្រាវ​មក​ពី​វិទ្យាស្ថាន Clinical & Experimental Medicine ទីក្រុង Prague ប្រទេស​ឆែក​បាន​ថ្លែង​ថា នេះ​ជា​លទ្ធផល​ដែល​គួរ​ឱ្យ​រីករាយ ។ លោកស្រី​បាន​បន្ត​ថា ៖«​ក្រុម​អ្នកជំងឺ​ដែល​ចូលរួម​ការ​ពិសោធ ដើម​ឡើយ​ភ័យ​ខ្លាច​ថា ពួក​គេ​អាច​ឃ្លាន​ខ្លាំង​ដោយ​ការ​បង្អតអាហារ​ពេល​ល្ងាច ប៉ុន្តែ​ក្រោយ​ការ​ពិសោធ​ដោយ​ការ​ទទួលទាន​អាហារ​តែ​២​ពេល​រួច​មក អារម្មណ៍​ស្រេកឃ្លាន​របស់​ពួក​គេ​ក៏​បាន​ថយ​ចុះ​ហើយ​ទទួល​បាន​អារម្មណ៍​រីករាយ ។ ផ្ទុយ​មក​វិញ ក្រុម​ដែល​ទទួលទាន​ឥត​ឈប់​ច្រើន​ដង​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ មិន​ទទួល​បាន​អារម្មណ៍​រីករាយ​ឡើយ ។ នេះ​ពិតជា​គួរ​ឱ្យ​ភ្ញាក់ផ្អើល​ខ្លាំង​ណាស់​» ។
វេជ្ជបណ្ឌិត  Kahleova បាន​បញ្ជាក់​ថា លទ្ធផល​នេះ​ក៏​អាច​យក​ទៅ​អនុវត្ត​លើ​បណ្តាជន​គ្មាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ដែល​ចង់​បញ្ចុះទម្ងន់​ខ្លួន​ផង
ដែរ ៕

Share:

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Blogger templates